Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/wgtrans/domains/wgtrans.nl/public_html/db.php on line 2
Wel of niet schrijven van een ondernemingsplan - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Wel of niet schrijven van een ondernemingsplan


Bij het opzetten van een bedrijf is het niet altijd nodig om een ondernemingsplan te schrijven. Als het bedrijf gestart kan worden met eigen geld en verder uitgebouwd kan worden door de verdiensten te...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Wel of niet schrijven van een ondernemingsplan
DrB (13-08-2012 14:24)
1896
0

Wel of niet schrijven van een ondernemingsplan

Bij het opzetten van een bedrijf is het niet altijd nodig om een ondernemingsplan te schrijven. Als het bedrijf gestart kan worden met eigen geld en verder uitgebouwd kan worden door de verdiensten te herinvesteren, is het niet noodzakelijk een ondernemingsplan op papier te zetten. Het kan natuurlijk voor de ondernemer zelf ook wel handig zijn om via een ondernemingsplan zijn eigen idee├źn en plannen zwart op wit te zetten. Het dwingt om goed over de plannen na te denken en het ondernemingsplan kan later nog eens gebruikt worden om te evalueren of het bedrijf de vooraf gemaakte doelstellingen bereikt heeft. Als er geld geleend moet worden bij een bank, is een ondernemingsplan echter een absolute voorwaarde.

In het ondernemingsplan moet worden opgeschreven wat de plannen zijn voor de onderneming, hoe je die plannen denkt te gaan uitvoeren, hoeveel geld daarvoor nodig is en wat dit uiteindelijk allemaal op gaat brengen. Je zult er in moeten zetten wat de sterke en zwakke kanten van de onderneming zijn en welke bedreigingen van buitenaf er voor het bedrijf zijn. Er moet een plan voor de marketing in staan, een financieel plan en een plan voor de organisatie van de onderneming.

De inhoud van het ondernemingsplan is natuurlijk het belangrijkst, maar ook de vormgeving doet er toe. Een duidelijk, zakelijk lettertype, een overzichtelijke indeling in hoofdstukken en natuurlijk een helder en foutloos taalgebruik, zijn ook heel belangrijk om het beoogde doel van het ondernemingsplan te bereiken: een lening van de bank om het bedrijf van de grond te krijgen en tot een succes te maken.
Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten