Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/wgtrans/domains/wgtrans.nl/public_html/db.php on line 2
Groeimogelijkheden bedrijf - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Groeimogelijkheden bedrijf


Een organisatie heeft verschillende groeimogelijkheden. Een bekende opsomming van strategische alternatieven is in Ansoffs product-marktmatrix te plaatsen. De onderneming zal eerst moeten nagaan of de...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Groeimogelijkheden bedrijf
DrB (16-01-2013 14:32)
2516
0

Groeimogelijkheden bedrijf

Een organisatie heeft verschillende groeimogelijkheden. Een bekende opsomming van strategische alternatieven is in Ansoffs product-marktmatrix te plaatsen. De onderneming zal eerst moeten nagaan of de bestaande diensten verder geëxploiteerd kunnen worden. Nieuwe diensten ontwikkelen kost meer tijd, geld en moeite, dan bestaande diensten te laten groeien.

Ansoff onderscheid vier groeistrategieën. De strategieën worden meestal in een matrixvorm weergeven.

Markt penetratie
De meest voor de hand liggende overweging is of de onderneming kan groeien door het vergroten van het marktaandeel van de bestaande producten in bestaande markten.

Markt ontwikkeling
Het vinden van nieuwe markten of nieuwe toepassingen voor de bestaande producten. Een strategie van marktverbreding valt soms te realiseren zonder dat we het product assortiment wezenlijk hoeven aan te passen; we benaderen eenvoudigweg nieuwe marktsegmenten. Om met een strategie van marktontwikkeling succes te oogsten, is het vaak noodzakelijk om tussenpersonen of nieuwe distributiepunten te schakelen. Voor het onder de aandacht brengen van nieuwe toepassingen voor een product moet een effectieve promotiecampagne worden ontwikkeld.

Product - / Dienst ontwikkeling
De onderneming kan overwegen nieuwe diensten aan te bieden op de markten waarop ze opereert.

Diversificatie
Een nieuw product op een nieuwe markt.
Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten